Ombouw DREAMH2AUL waterstof trekkers van start

24 - 01 - 2024

Een nieuwe fase van het DREAMH2AUL project is aangebroken: de ombouw van de trekkers naar waterstof-elektrisch is officieel gestart. De komende tijd zullen we regelmatig updates delen, waarin we dieper ingaan op de verschillende stappen in dit ombouwproces.

 

Met de twee donortrucks die nu in de werkplaats staan sluiten we de engineeringfase af. Het belangrijkste resultaat is het innovatieve ontwerp dat een aanzienlijk zero emissie bereik combineert met een comfortabele slaapcabine. De trucks, de ‘zepp Europa’, zijn geoptimaliseerd voor de Europese markt. Het zijn de eerste in hun soort en ze zijn bedoeld als alternatief voor dieselvrachtwagens in het langeafstandstransport. De trucks maken slim gebruik van bestaande Europese wetgeving en mogen conventionele 13.6m ISO-trailers of 45 voet containers trekken, en zijn daarmee klaar om de lat in het zware wegtransport te verleggen.

Zepp Europa H2 Trucks Project Dreamh2aul

De komende weken zullen in het teken staan van af- en opbouw. De dieselmotoren en bijbehorende componenten zullen worden vervangen door een geavanceerde elektrische aandrijflijn. Vervolgens installeren we met partner GINAF de batterijpakketten, het waterstof-brandstofcelsysteem en de opslagsystemen voor waterstof. 

 

Houd onze socials en site in de gaten voor meer posts waarin we de voortgang en elk van deze cruciale stappen uitgebreid zullen toelichten. Samen zetten we een grote stap voorwaarts in de realisatie van een groenere transportsector.

 

Meer informatie vind u via onderstaande links. Wilt u meer weten over dit project neem dan gerust contact op met onze collega Roy van Verseveld: rvverseveld@vosdeventer.com

 

Specificaties van de truck.

Meer lezen over onze duurzaamheidsoplossingen.

Project Video.

Buraeu Veritas ISO 9001 Tapa Logo Sqas Lean and green stars Kinder Hulp logo AEO gecertificeerd Paychecked in Transport Brc New SKAL-logo