Duurzaam Transport

Duurzaam transport

Duurzaam transport is een integraal onderdeel van onze bedrijfsvoering. Dit vertaalt zich in de praktijk naar extra aandacht voor gezondheid, veiligheid en het milieu. Deze pijlers zijn ingebed in onze bedrijfscultuur en inherent aan onze dienstverlening. Wij begrijpen dat onze dienstverlening deel uitmaakt van de macro-economie. VOS Transport heeft daarin een belangrijke positie en neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door garant te staan voor duurzaam transport.

Ons doel

VOS Transport heeft het doel om continu te streven naar de verbetering van onze gezondheids-, veiligheids- en milieudoelstellingen. Dat doen we op alle niveaus binnen onze organisatie. Op dit gebied voelen we ons als management verantwoordelijk om zorg te dragen voor kennisoverdracht op onze medewerkers. Op die manier verbeteren wij onze bedrijfsvoering te allen tijde en creëren we betrokkenheid bij onze medewerkers. Dit doel realiseren wij door middel van ons Lean and Green-beleid en het optimaliseren van CO2-neutraal transport en intermodaal transport.

Duurzaam en kwalitatief

Lean and Green

Duurzaam transport bestaat onder meer uit een optimale belading. Dat betekent dat we zo min mogelijk lege kilometers rijden met het brandstofverbruik van onze chauffeur nauwlettend in de gaten houden. In 2010 werden wij hier als een van de eerste wegvoerders van Nederland voor beloond met de Lean and Green Award. In de afgelopen jaren hebben we ook de eerste drie Stars mogen ontvangen voor al onze duurzaamheidsinitiatieven. Denk hierbij aan het inzetten van intermodaal en CO2-neutraal transport. Nu zijn we de eerste Europees-opererende wegtransporteur met deze status. Ook nu blijven we ons inzetten voor het behalen van onze klimaatdoelstellingen!

  • Lean and Green Award: 20 mei 2010
  • Lean and Green Star: 12 november 2013
  • Lean and Green 2e Star: 7 december 2017
  • Lean and Green 3e Star: 6 maart 2020
Lean and green stars

CO2-neutraal transport

Al jaren doet VOS Transport onderzoek naar de mogelijkheid tot CO2-neutraal transport. Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om volledig CO2-neutraal te transporteren, elke rit weer. Dit is mede mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking met onze brandstofleverancier. Als klant heeft u de keuze om uw eigen CO2-voetafdruk terug te dringen. VOS Transport compenseert dan alle CO2 die vrijkomt als gevolg van de verbranding van de brandstof in de motor van de transportwagens. Hieronder valt ook de CO2-uitstoot vanaf de winning van de ruwe olie en het raffinageproces. Zo is uw CO2-voetafdruk aan het einde van de rit volledig uitgewist!

duurzaam transport

Intermodaal transport

Duurzaam transport wordt ook gerealiseerd middels intermodaal transport. Dit houdt in dat er verschillende vervoersmiddelen in worden gezet voor het transport van A naar B. Per transportatie wordt bekeken welke transportwijze het meest duurzaam is. Het hele traject wordt slim afgestemd op de lading. VOS Transport werkt vaak met optimale combinaties van transport over water, over land en door de lucht. Het voordeel van intermodaal transport is niet alleen een duurzame oplossing met wederom een positief effect op uw eigen CO2-voetafdruk, maar ook minder tijdsverlies door files en minder kosten door de slimme afstemming van transport.

Wagenpark

Meer informatie duurzaam transport

Wilt u meer informatie over ons duurzame beleid en de mogelijkheden die we aanbieden op het gebied van duurzaam transport? U kunt verder lezen over onze Lean and Green-prestaties, CO2-neutraal transport, intermodaal transport en veiligheid en milieu. Heeft u nog vragen, dan kunt u ook altijd contact met ons opnemen. VOS Transport werkt graag samen met u aan een duurzame toekomst!

Onze certificaten

CO2-besparing Totaal

Co2 besparing uitstoot

381t

Co2 bescherming natuur

9757

Co2 besparing auto

2536786km