Certificeringen

Bij VOS voldoen we aan alle eisen op het gebied van voedselveiligheid, hygiëne, beveiliging en veiligheid door middel van diverse certificeringen.

BRC

Het BRC-certificaat toont aan dat VOS voldoet aan de eisen van voedselveiligheid die zijn gesteld door het British Retail Consortium (BRC). Deze certificering biedt zekerheid over de beheersing van het productieproces van voedingsmiddelen en bijkomende producten en diensten als verpakkingen en transport. BRC-certificering garandeert een heldere analyse van risico’s, de beheersing ervan en een continue verbetering van voedselveiligheid.

AEO

Met het AEO-certificaat van de douane heeft VOS Transport de status van Authorised Economic Operator. Dat biedt u allerlei voordelen in het internationale handelsverkeer. Zo hoeven wij onder andere minder fysieke- en documentcontroles te ondergaan en krijgen wij voorrang als we voor controle zijn geselecteerd. Dit zegt iets over de kwaliteit en de veiligheid die wij in acht nemen. Dat scheelt tijd, zorgen en geld.

Skal

Elk bedrijf dat biologische producten wil produceren, verwerken, verpakken, importeren, verhandelen, exporteren of opslaan moet hiervoor door Skal gecertificeerd zijn. Dit is een Europees keurmerk dat hoge eisen stelt aan onder andere de traceerbaarheid, (gescheiden) opslag, veiligheid en vervoer van biologische producten door middel van controleprotocollen en risicoanalyses waar wij als bedrijf aan voldoen.

ISO 9001

ISO 9001 specificeert Europese eisen voor een kwaliteitsmanagementsysteem dat moet aantonen dat het bedrijf in staat is consequent producten en diensten te leveren die voldoen aan de eisen van de klant en aan de wet- en regelgeving. Ook moet dit bedrijf actief klanttevredenheid te verhogen door het systeem én consequent voldoen aan eisen van klanten en aan eisen vanuit wet- en regelgeving.

Vos Transport is ISO 9001-2015 gecertificeerd, met een geldigheid tot 24 augustus 2024.
Klik hier om het ISO certificaat te openen.

ISO 22000

Vos Transport is ISO 22000 gecertificeerd, met een geldigheid tot 27 juli 2024.
Klik hier om het ISO certificaat te openen.

SQAS gecertificeerd

Naast de zorg voor kwaliteit zijn wij van mening dat onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, de zorg voor veiligheid, gezondheid en het milieu, niet tekort mag schieten. Daarom hebben wij eveneens een SQAS (Safety & Quality Assessment for Sustainability) assessment ondergaan.

SQAS is een beoordelingssysteem, ontwikkeld door de chemische industrie, waarin door een externe “assessor” gekeken en vastgelegd wordt hoe je als onderneming omgaat met de maatschappelijke verantwoordelijkheden, het milieu, de veiligheid en gezondheid van werknemers en omgeving. Wij hebben er als organisatie voor gekozen om, naast alle huidige wet- en regelgeving, ook deze normen en waarden te hanteren, te promoten en continu te verbeteren.

Vos Transport is SQAS assessed.
Klik hier om het SQAS document te openen.