CO₂-neutraal transport

VOS Transport is al ruim 75 jaar transportspecialist in Europa. Als toonaangevende transportorganisatie kan je niet anders dan letten op het milieu. Daarom focussen wij ons al jaren op verschillende duurzaamheidsprojecten om de CO₂-uitstoot wereldwijd te verminderen. Zo doen wij al jaren onderzoek naar de mogelijk van CO₂-neutraal transport. Om zo ook iets bij te dragen door onze gehele onderneming zo milieuneutraal mogelijk te laten opereren. Daarom bieden wij onze klanten vanaf nu de mogelijkheid om het transport volledig CO₂-neutraal te laten rijden. Elke rit weer.

co2 neutraal transport

Uw duurzame distributiepartner

Bent u op zoek naar een snelle, efficiënte en milieuvriendelijke distributiepartner? Dan is VOS Transport u graag van dienst. Het is mogelijk om onze transportwagens volledig CO₂-neutraal te laten rijden door de samenwerking met onze brandstofleverancier. Wij bieden onze klanten de keuze hun eigen CO₂-voetafdruk terug te dringen. Hiervoor betaalt u een kleine extra bijdrage, waardoor wij voor uw CO₂-compensatie kunnen zorgen. Wij compenseren alle CO₂ die vrijkomt als gevolg van de verbranding van de brandstof in de motor van de transportwagens. Hieronder valt ook de CO2-uitstoot vanaf de winning van de ruwe olie en het raffinageproces. Deze compensatie realiseren wij door te investeren in internationale, gecertificeerde CO₂-compensatieprojecten die ontbossing tegengaan en nieuwe bomen aanplanten. Zo is uw CO₂-voetafdruk aan het einde van de rit geheel uitgewist.

 

Co2 Neutraal Transport Door Duurzaam Bedrijf

CO₂-neutraal transport en opereren

Het is niet alleen mogelijk om de transport CO₂-neutraal te krijgen bij VOS; wij zetten ons op veel meer manieren in voor het milieu. In 2016 breidden wij ons distributiecentrum in Deventer uit met 1.300 zonnepanelen, waardoor ook ons gehele kantoor het grootste deel van het jaar CO₂-neutraal is. Daarnaast zetten we ons in voor verschillende duurzaamheidsinitiatieven, zoals intermodaal transport en het inzetten van alternatieve brandstoffen. In 2018 hebben wij als beloning voor onze inspanningen het certificaat voor de derde Lean & Green Star ontvangen. Hiermee is VOS de eerste internationaal opererende wegtransporteur in Europa. De Lean & Green Stars staan voor de ontwikkeling in een CO₂-reductieprogramma dat organisaties stimuleert om te streven naar een hoger duurzaamheidsniveau. Wij laten hiermee zien dat we ons actief inspannen om onze transportprocessen duurzamer te maken. Onze uiteindelijke doelstelling is zero emissie, wat betekent dat we volledig CO₂-neutraal willen opereren. Dit hebben we bereikt als we de vijfde en laatste Lean & Green Star mogen ontvangen. Ons streven is om dat zo snel mogelijk te behalen.

Co2 Neutraal Transport Door Vos Transport

Milieuneutraal: wat is het voordeel voor u met CO2-neutraal rijden?

Milieu en duurzaamheid staan hoog in het vaandel bij VOS Transport. Wij beperken de milieubelasting door u de mogelijkheid tot CO₂-neutraal transport te bieden. Dit is ook voor u voordelig, want hiermee verkleint u de CO₂-voetafdruk van uw bedrijf. Wilt u zelf ervaren wat VOS Transport voor u kan betekenen? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.