Duurzame brandstoffen

VOS Transport heeft als één van de eerste wegtransporteurs in Europa de 3de Lean & Green Star ontvangen en we hebben de ambitie om de eerste te zijn die de 4de Star behaalt. ‘Leading the way in sustainability’ is onze slogan en we beseffen als geen ander dat je dit samen doet. Het gebruik van duurzame brandstoffen bij de transporten die we verzorgen maakt hier een belangrijk deel van uit.

Welke duurzame brandstoffen gebruiken wij?

Momenteel maken we gebruik van LNG, GTL en HVO100 om de uitstoot van onze vloot en uw zendingen terug te brengen. Naast dat wij erg actief zijn in waterstof gerelateerde projecten, zijn we ook op zoek gegaan naar een tussenoplossing. Het gaat namelijk nog een aantal jaar duren voordat we grootschalig gebruik kunnen maken van waterstof in onze vloot. Tot het zover is, hebben we een mooie tussenoplossing gevonden in de vorm van HVO100. Deze duurzame brandstof kunnen we al grootschalig inzetten en met het gebruik van deze duurzame diesel kunnen we een gecertificeerde CO2-reductie realiseren van 90%. Naast deze reductie heeft het gebruik van HVO100 ook een lagere uitstoot van schadelijke emissies zoals fijnstof, koolwaterstof, stikstofoxiden, koolmonoxide en PAK’s. Dit heeft een positief effect op de lokale luchtkwaliteit.

Duurzame Brandstoffen Vrachtwagens

Wat is HVO100?

De afkorting HVO staat voor ‘Hydrotreated Vegetable Oil’. Dit type dieselbrandstof is geproduceerd op basis van met waterstof behandelde plantaardige oliën en restafval, zoals dierlijke vetten. Het getal ‘100’ achter HVO geeft aan dat het gaat om een duurzame diesel van hoge kwaliteit in de meest pure vorm (100%), niet gemixt. Wij kunnen van onze leverancier een certificaat krijgen waarmee u voor de benodigde instanties ook de CO2-besparing op uw zendingen kunt onderbouwen.

Duurzame Brandstoffen Onze HVO100

Maak uw transport duurzaam

Uiteraard zit aan het gebruik van HVO100 een kostenverhogende factor, maar wij kunnen dit zeer beperkt houden met maatwerk oplossingen. Kortom: waarom wachten met het grootschalig terugdringen van de CO2-uitstoot als we dit nu al kunnen? Wees een koploper en neem contact met onze specialisten op om te horen wat we precies voor u kunnen betekenen.

Vindt u de reductie van 90% nog niet voldoende? Dan bieden we u de mogelijkheid deze laatste 10% te compenseren met ons compensatieprogramma.

CO2-besparing Totaal

Co2 besparing uitstoot

381t

Co2 bescherming natuur

9757

Co2 besparing auto

2536786km