Douane entrepot

Vos Transport transporteert goederen van haar opdrachtgevers van waar dan ook ter wereld naar Nederland. Hiervoor zijn wij AEO-gecertificeerd (Authorized Economic Operator), wat betekent dat wij globaal transporteren onder de hoogste kwaliteitsstandaarden. Dit doen wij zowel over zee (short sea en deep sea) als door de lucht, over de weg en over het spoor. Uiteraard staan wij klaar voor het gehele transport, dus ook vanaf de havens van Rotterdam, Amsterdam, Moerdijk en Antwerpen naar ons magazijn in Alblasserdam. Hier kunt u vervolgens naar wens gebruik maken van ons douane entrepot.

Douane- en entrepotactiviteiten

Een douane entrepot is bedoeld om uw goederen tijdelijk op te slaan of door te voeren naar het land van bestemming zonder betaling van invoerrechten en BTW. Wilt u gebruik maken van ons douane entrepot, dan nemen wij afhankelijk van uw instructies de goederen in opslag of transporteren wij ze naar de eindbestemming. Onze douane-experts nemen eventuele bijkomende douane-afhandelingen voor hun rekening. Zo streven wij ernaar u volledig te ontzorgen, zodat u uw goederen met een veilig gevoel bij ons kunt achterlaten. Zijn uw goederen eenmaal bij ons in Alblasserdam, dan zorgen wij voor de verdere behandeling. Hierbij kunt u denken aan het strippen en palletiseren van containers. Ook de nabehandeling van uw goederen voeren wij naar wens uit. Denk bijvoorbeeld aan sorteren, groupage, stickeren, bemonsteren en/of sealen.

Douane Entrepot

Voordelen van douane entrepot

Door gebruik te maken van ons douane entrepot in Alblasserdam, hoeft u dus geen invoerrechten en BTW te betalen. Pas wanneer de goederen in het vrije verkeer van de Europese Unie worden gebracht, vindt er een afrekening van de invoerrechten en BTW plaats. Verlaten de goederen de EU, dan hoeft u zelfs helemaal geen invoerrechten en BTW te betalen. Dit is een groot voordeel. Het komt namelijk vaak voor dat u nog niet vooraf weet wat de eindbestemming is van de goederen. Bij opslag in ons douane entrepot hoeft het nog niet duidelijk te zijn wat de eindbestemming van de goederen is. Daarnaast is gebruik van ons douane entrepot ook interessant voor ondernemingen met een productieproces. Op voorhand weet u wellicht nog niet of de grondstoffen gebruikt worden voor productie in of buiten de EU. Met ons douane entrepot kunnen de goederen worden opgeslagen onder douanetoezicht. Als het productieproces dan daadwerkelijk van start gaat, worden de goederen in het vrije verkeer gebracht of kunnen ze onder actieve veredeling worden geplaatst.

Douane Entrepot Bij Vos Transport

Andere diensten Vos Transport

Naast opslag in ons douane entrepot kunt u bij Vos Transport ook gebruik maken van onze andere mogelijkheden. Zo kunt u bij ons terecht voor inbound en outbound warehousing, droge opslag en koelopslag. Ons magazijn in Alblasserdam is zeer strategisch gelegen, tussen Rotterdam, Moerdijk en Antwerpen in. Met ons grote oppervlak droge opslag en koelopslag kunt u uw goederen met geconditioneerde opslag eenvoudig tijdelijk onderbrengen, alvorens wij deze (laten) verschepen naar de plaats van bestemming.

Contact douane entrepot

Heeft u verdere vragen over de mogelijkheden met betrekking tot ons douane entrepot of wilt u hier direct gebruik van maken? Neemt u dan vrijblijvend contact op met onze specialisten. Zij staan u graag te woord om al uw vragen en wensen te beantwoorden.

Neem contact op voor vragen over ons douane entrepot