Integratie elektromotor in onze waterstof truck

19 - 06 - 2024

Nadat de dieselmotor eerder al werd verwijderd, is er nu een krachtige elektromotor geïntegreerd die is aangesloten op de originele versnellingsbak.

Veel andere geëlektrificeerde vrachtwagens maken gebruik van een zogenaamde e-axle, een elektromotor direct op de as van de wielen. Hoewel dit ontwerp voordelen heeft, zoals een compactere aandrijflijn en minder bewegende delen, brengt het ook nadelen met zich mee. Een belangrijk nadeel is de toename van ongeveerde massa. Een hogere ongeveerde massa kan de rij-eigenschappen en daarmee het rijcomfort negatief beïnvloeden, omdat het lastiger wordt voor de ophanging om schokken en trillingen te absorberen.

Door de elektromotor aan te sluiten op de originele versnellingsbak, kunnen wij niet alleen de nadelen van een e-axle vermijden, maar bieden we ook een aanzienlijk hoger koppel: onze configuratie levert maar liefst 90.000 Nm op de as, in vergelijking met de gebruikelijke 50.000 Nm bij e-axle aangedreven vrachtwagens. Voor eindgebruikers betekent dit een veel krachtigere aandrijving, vooral tijdens zware taken zoals het beklimmen van steile hellingen of het vervoeren van zware ladingen tot 50 ton. Bovendien maakt onze configuratie het mogelijk om, indien nodig, met een andere achterasconfiguratie zelfs tot 180.000 Nm te bereiken.

 

Elektromotor

Buraeu Veritas ISO 9001 Tapa Logo Sqas Lean and green stars Kinder Hulp logo AEO gecertificeerd Paychecked in Transport Brc New SKAL-logo