Vos Transport ontvangt certificaat 3de Star en ondertekend petitie.

23 - 11 - 2018

Delft, Deventer, 23 november 2018

Op het Factor 6 Congres van Connekt en Topsector Logistiek hebben logistieke bedrijven uit het netwerk van Lean & Green opgeroepen tot snellere vergroening van de logistiek. Tijdens een podiumdiscussie daagden zij niet alleen de vrachtwagenfabrikanten uit om sneller nieuwe technologieën toe te passen, maar vooral ook zichzelf en andere bedrijven in de logistieke keten: “Samenwerking in de keten en slim gebruik van andere modaliteiten kan nog steeds een enorme besparing opleveren.” Door die stelling in praktijk te brengen door onder andere het inzetten van intermodale transportoplossingen en het opzetten van een eigen binnenland terminal heeft Roy van Verseveld verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid bij Vos het certificaat voor de 3de Star in ontvangst mogen nemen tijdens het event in Delft. Vos behoord hier tot de eerste internationale wegvervoerders in Europa die dit certificaat hebben behaald en loopt dus voorop in het behalen van de klimaatdoelstellingen en men is hier dan ook trost op.

Vos Transport Ontvangt Certificaat 3de Star

de Lean & Green Award en Star Winners op 22 november 2018

 

Roy van Verseveld, Vos Deventer (Lean & Green 3 Star Certificate: Vos Transport Deventer (Lean & Green 3 Star Certificate: “In 2013 hebben we de 1ste Star ontvangen voor 20,7% Co2 besparing en eind 2017 hebben we de 2de Star mogen ontvangen. Lean & Green helpt ons om te blijven innoveren en te vernieuwen wat nodig is om überhaupt te overleven. De komende jaren willen we via Lean & Green nog meer de handen ineen slaan om ons samen met andere bedrijven in te zetten voor duurzame logistiek. Mooie voorbeelden hiervan zijn de gezamenlijke ontwikkeling rondom onze binnenland terminal in de Port of Deventer en de gezamenlijke oproep namens Clean Road Transport aan de fabrikanten, om sneller technologische vernieuwingen door te voeren. Dit initiatief omarm ik volledig en hier zullen we onze naam dan ook aan verbinden.”

 

Wat is Lean & Green Europe?

Lean & Green Europe is het leidende Europese programma voor duurzame logistiek. Voor concrete resultaten in CO₂-reductie worden bedrijven erkend met een Lean & Green Award of Star. Minimaal 20% CO₂-reductie levert een Lean & Green Star op, 5 Lean & Green Stars symboliseert het uiteindelijke doel: zero emissie. Een noodzakelijke stap op weg naar zero emissie is het reduceren van inefficiëntie in de keten. Daarmee leveren bedrijven een belangrijke bijdrage aan de Factor 6 klimaatdoelstelling voor de logistiek: voor 2050 moet de logistiek zijn productiviteit met een factor 6 hebben vergroot ten opzichte van 1990. Dat Vos Transport op koers zit en voorop loopt om deze klimaatdoelstellingen te behalen blijkt uit het feit dat ze tot een selecte groep horen die al het certificaat hebben mogen ontvangen.

 

Door hun jarenlange expertise in de markt vervult Vos een belangrijke schakel in de toeleveringsketen van veel gerenommeerde opdrachtgevers. Vos is gespecialiseerd in transporten naar Groot Brittannië, de Benelux, Duitsland, Frankrijk en geheel Scandinavië.

 

 

Buraeu Veritas ISO 9001 Tapa Logo Sqas Lean and green stars Kinder Hulp logo AEO gecertificeerd Paychecked in Transport Brc New SKAL-logo