Stap 1 we halen de dieselmotor eruit

06 - 02 - 2024

We zijn in de realisatie fase beland van onze waterstof vrachtwagen. De dieselmotor en andere diesel-gerelateerde componenten zijn inmiddels verwijderd, en daarmee is een belangrijke mijlpaal in de opbouw van de Europa trekkers in project Dreamh2aul behaald. Naast een technische operatie ook een mooie symbolische stap weg van fossiele brandstoffen voor ons bedrijf.

Dreamh2aul

De dieselmotor maakt onder andere plaats voor een krachtige elektromotor die op geen enkele wijze onderdoet voor de prestaties van de dieselmotor. Deze elektromotor zal van energie worden voorzien door een waterstof-elektrisch hybride systeem bestaande uit een klein batterijpakket, een Zepp.solutions X150 waterstof brandstofcelsysteem (150 kW) en een @zepp.solutions 350 bar waterstof opslagsysteem waarin meer dan 50 kg waterstof kan worden meegenomen.

Blijf onze website en socials in de gaten voor meer posts waarin we de voortgang en elk van de komende stappen uitgebreid zullen toelichten. Samen zetten we een grote stap voorwaarts in de realisatie van een groenere transportsector.

 

Buraeu Veritas ISO 9001 Tapa Logo Sqas Lean and green stars Kinder Hulp logo AEO gecertificeerd Paychecked in Transport Brc New SKAL-logo