Eerste praktijktest Mercedes Actros L Duel bij Vos Transport Group

24 - 04 - 2023

Beste lezers,

Vandaag hebben we bij de Vos Transport Group met veel enthousiasme de nieuwe Mercedes Actros L Duel in gebruik genomen. Deze vrachtwagen is uitgerust met de nieuwste technologieën en moet een CO2 en brandstof besparing tussen de 5 en 10% kunnen realiseren. Daarnaast bevorderen de nieuwe technologieën het rijgedrag en zijn bevorderlijk voor de verkeersveiligheid. We gaan dit een aantal weken in de praktijk testen door het voertuig in te zetten tijdens onze dagelijkse operaties.

Onze leverancier, Wensink Trucks, heeft ons als eerste in Nederland deze vrachtwagen ter beschikking gesteld. Direct de volgende dag na het VIP-event in Amsterdam hebben we de vrachtwagen in ontvangst genomen. In Deventer werden de sleutels in ontvangst genomen door onze collega Roy van Verseveld uit handen van Joost Laponder van Mercedes Trucks.

Actros Event    Actros L

Links het feestelijke event in Amsterdam. Rechts de volgende dag in Deventer.

De nieuwe Actros is een van de tientallen exemplaren van de Actros 5 die zijn uitgerust met de nieuwste technologieën, waaronder de Fleetboard en Predictive PowerTrain Control/PPC. Met het programma ‘Fuel Duel’ wil Mercedes-Benz Trucks het lage verbruik van de nieuwe Actros aantonen en daarbij de voordelen van de nieuwe technologieën voor de praktijk aantonen. Het idee van de ‘Fuel Duel’ is om gedurende twee weken een truck aan een potentiële klant te lenen en deze in de dagelijkse activiteiten van zijn eigen vloot in te zetten. Zo kan de klant de geleende truck vergelijken met zijn eigen trucks.

Volgens Mercedes-Benz zijn er eind 2018 niet minder dan 4.853 ‘Fuel Duels’ uitgevochten in 26 landen, waarvan 15,8 miljoen kilometer met exemplaren van de enige truck met homologatie Euro VI. De resultaten zijn indrukwekkend: een overwinning in meer dan 90% van de duels en een daling van het brandstofverbruik met 9,8%! De tweede generatie motoren die drie jaar geleden op de markt kwamen, verbruikt zelfs nog minder dan de allereerste uitvoeringen: een daling van het verbruik met 10,7% in plaats van 7,4%. Al deze duels werden uiteraard uitgevochten met de volledige staalkaart van de Europese concurrentie (zelfde type truck en vermogenscategorie).

De brandstofbesparing en de daarmee samenhangende CO2-besparing zijn voor ons als Vos Transport Group interessant net als de toepassingen die de veiligheid voor onze chauffeurs en mede weggebruikers bevorderen. We kunnen de Actros goed inzetten voor onze langeafstandsritten naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. We blijven ons inzetten om te innoveren en door te ontwikkelen in samenwerking met onze partners.

We zijn trots op onze samenwerking met Wensink Trucks en Mercedes-Benz en kijken uit naar de resultaten van deze praktijktest.

Enjoy the Ride

Buraeu Veritas ISO 9001 Tapa Logo Sqas Lean and green stars Kinder Hulp logo AEO gecertificeerd Paychecked in Transport Brc New SKAL-logo