Aventus start InCompanyLogistics in samenwerking met logistieke bedrijven.

16 - 05 - 2023

Dsc07516

Vos Transport Group is verheugd om deel te nemen aan het nieuwe initiatief genaamd InCompanyLogistics, een praktijkgerichte mbo-opleiding niveau 4 logistiek en transport, ontwikkeld in samenwerking met Aventus en andere vooraanstaande bedrijven in onze regio. Voor het eerst werkt het bedrijfsleven in de logistieke sector nauw samen met het onderwijs, en we zijn trots om hieraan bij te dragen. Ook STL is aangesloten en helpt bij het werven van studenten.

Bij InCompanyLogistics hoeven studenten niet langer naar school voor theoretische lessen, deze lessen zullen gaan plaatsvinden bij de deelnemende bedrijven, waaronder natuurlijk Vos Transport Group. Dit biedt studenten de unieke kans om rechtstreeks op onze werkvloer te leren en de praktijk van dichtbij te ervaren. We geloven dat dit een grote aantrekkingskracht heeft op studenten die graag praktijkgericht leren en het maakt de opleiding ook nog eens extra aantrekkelijk.

Deze samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs is van groot belang voor onze sector, die momenteel te kampen heeft met een grote vraag naar goed opgeleide werknemers. Met InCompanyLogistics hopen we niet alleen vakmensen op te leiden die klaar zijn voor de praktijk, maar willen we ook de sector als geheel aantrekkelijker maken voor nieuwe talenten.

Het succes van InCompanyLogistics hangt af van de inzet van de deelnemende partijen. Censes begeleidt dit traject en heeft het samen met Aventus ontworpen, zojuist is de intentieverklaring ondertekend. “Door dit document te ondertekenen, zorgen we voor een goede en prettige samenwerking waarbij we stappen maken en contact blijven houden om te blijven ontwikkelen,” zegt Krijn Jansen, directeur van Censes. Met deze opleiding werken bedrijfsleven en onderwijs samen aan een toekomst waarin we met elkaar in de praktijk vakmensen actueel opleiden

“We hebben dit programma opgezet omdat studenten graag praktijkgericht leren. Door samen te werken met bedrijven kunnen we het curriculum beter laten aasluiten op de praktijk en kunnen studenten sneller zien hoe ze hun opgedane kennis in de praktijk kunnen toepassen. Ook kunnen we sneller inspelen op de ontwikkelingen in de branche, zegt Raimond Bartelink, lid college van bestuur Aventus.

Bij Vos Transport Group zijn we er ook  van overtuigd dat het succes van InCompanyLogistics afhangt van de inzet en samenwerking van alle betrokken partijen en we zullen hier ons dan ook volledig voor inzetten. We zijn dan ook verheugd dat Censes dit traject begeleidt en samen met Aventus heeft ontworpen.

Dsc07489

Het ondertekenen van de intentieverklaring door onze collega Roy van Verseveld (rechts op de foto) markeert het begin van een sterke en positieve samenwerking waarbij we voortdurend stappen zetten en contact onderhouden om ons gezamenlijk verder te ontwikkelen.

Het belang van studenten en toekomstige werknemers staat centraal in dit initiatief, en het zal zeker een impuls geven aan het werkgeverschap in onze sector. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking met Aventus, Censes en de andere logistieke partners om een toekomst te creëren waarin we samen vakmensen opleiden en de logistieke sector blijven versterken.

Buraeu Veritas ISO 9001 Tapa Logo Sqas Lean and green stars Kinder Hulp logo AEO gecertificeerd Paychecked in Transport Brc New SKAL-logo