Testen brandstofsysteem DreamH2aul trucks.

21 - 02 - 2024

Terwijl de trucks worden omgebouwd naar een elektrische aandrijflijn wordt het brandstofcelsysteem al aan de nodige tests onderworpen. Hoe ziet dat eruit?

In het testcentrum van @zepp.solutions in Rotterdam wordt het X150 brandstofcelsysteem aangesloten op een waterstoftoevoer, een radiator en een variabele weerstand. Deze weerstand speelt in deze testopstelling de rol van de elektrische aandrijflijn in de trucks.

Met dit systeem kunnen de omstandigheden na worden gebootst die het brandstofcelsysteem zal ervaren tijdens het rijden op de weg. Het gaat hierbij om variaties in snelheid, belading en rijomstandigheden die zowel wij als Vos Transport Group en BCTN onderweg tegen zullen komen. Dit zorgt ervoor dat het systeem optimaal is afgesteld, al voordat het daadwerkelijk in de vrachtwagens wordt geïnstalleerd.

Net als straks in onze vrachtwagens is ook in deze testopstelling de enige uitstoot die wordt geproduceerd waterdamp. Alvast een voorproefje van de uitlaat dus.

Wordt vervolgd.

#waterstof #technologie #hydrogen #fuelcell #technology

Buraeu Veritas ISO 9001 Tapa Logo Sqas Lean and green stars Kinder Hulp logo AEO gecertificeerd Paychecked in Transport Brc New SKAL-logo