Nationaal Fonds Kinderhulp

Nationaal Fonds kinderhulp

Over Nationaal Fonds Kinderhulp

Elk kind verdient een jeugd zonder zorgen. Gelijk te zijn, aan vriendjes of vriendinnetjes. Ook een fiets, eens nieuwe kleren. Eindelijk een dagje uit, een nieuw dekbed of tóch een cadeautje van de Sint. Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien. We helpen ze, onvoorwaardelijk. Zodat ook zij het gevoel hebben erbij te horen en gelijke kansen krijgen voor de toekomst. Net als ieder ander kind.

Onderdeel van Kinderhulp is Kinderzwerfboek. Kinderzwerfboeken zijn boeken met een zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in ziekenhuizen, winkels, treinen of in een KinderzwerfboekStation. In Nederland zijn er ruim 3600 KinderzwerfboekStations. Dit zijn plekken waar kinderen gelezen kinderboeken kunnen brengen en halen.

Kinderzwerfboek wil zoveel mogelijk kinderen in Nederland (en in het bijzonder in aandachtswijken) aan het lezen krijgen om hiermee het taalkundig inzicht van kinderen te vergroten, kinderen een beter toekomstperspectief te bieden en de kans op armoede te verkleinen.

Kinder Hulp logo

Waarom Nationaal Fonds Kinderhulp?

Behalve dat professionaliteit bij Vos hoog in het vaandel staat, speelt ook maatschappelijke betrokkenheid een belangrijke rol binnen de organisatie. Met de gedachte om zowel een actieve als positieve bijdrage te willen leveren aan kinderen die opgroeien in armoede in Nederland, viel de keuze op Nationaal Fonds Kinderhulp vrij snel.

 

Wat doet Nationaal Fonds Kinderhulp?

Kinderhulp biedt financiële ondersteuning aan kinderen én jongeren in armoede van 0 tot 21 jaar, bijvoorbeeld met een bijdrage voor een opleiding, cursus, sport, zwemles, eenvoudige laptop of ander schoolmateriaal, muziek, speel- en spelmateriaal. Maar ook met een dagje uit, een Sinterklaascadeautje, een fiets, kamerinrichting en kleding. Dingen die heel gewoon lijken, maar toch het verschil maken voor de kinderen. Nu en in hun toekomst.

Wilt u meer informatie? Kijk op de website van Kinderhulp.

Nationaal Fonds Kinderhulp