TOL België

14 - 03 - 2016

14-03-2016 – TOL België
Zoals u ongetwijfeld uit de media heeft vernomen gaat België per 1 april 2016 TOL heffen. De maatregel is landelijk ingevoerd en onder andere bedoeld ter verbetering van het wegennet in België. Hierbij is de bedoeling om door de kilometerheffing buitenlandse weggebruikers en in het verlengde daarvan de industrie mee te laten betalen voor het gebruik van het wegennet.

Ondanks dat de regeling landelijk is ingevoerd kan per regio (Gewest) door de overheid een ander tarief worden vastgesteld. Zo kent het Brussels binnenstedelijk gebied bij voorbeeld een verhoogd TOL tarief. De TOL wordt berekend aan de hand van kosten per kilometer gekoppeld aan de emissieklasse van de vrachtwagen.

De TOL is van toepassing op alle transporten van, naar en door België. Dit betekent dat TOL ook van toepassing is op het transitoverkeer naar en van Engeland en Frankrijk. De TOL kosten zullen worden gecategoriseerd en vastgesteld per belastbaar volumegewicht per regio. Dit wordt momenteel in kaart gebracht en zullen wij u spoedig van op de hoogte brengen.

Wij zijn zeker niet enthousiast over deze in onze ogen slechte maatregel. Het enorme congestie probleem in België wordt er niet mee opgelost en de transportsector (inbouw OBU’s) en de industrie (TOL) worden op kosten gejaagd. Helaas ontkomen wij er niet aan om de TOL aan onze klanten door te belasten en vertrouwen op uw begrip in deze.

Mocht u naar aanleiding van deze brief nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met uw account manager of ondergetekende. In het vertrouwen u op een correcte wijze te hebben geïnformeerd verblijven wij,

met vriendelijke groeten,
Vos

Buraeu Veritas ISO 9001 Tapa Logo Sqas Lean and green stars Kinder Hulp logo AEO gecertificeerd Paychecked in Transport Brc New SKAL-logo