Food warehousing

Food warehousing

Bent u op zoek naar een geschikt adres voor food warehousing? Bij Vos Transport zijn we u graag van dienst. U kunt bij ons terecht voor gecertificeerde opslag en handling van food (bio), maar ook non-food. Ons magazijn staat in Alblasserdam en beslaat zo’n 16.000 m2. De ligging van ons magazijn is ideaal: tussen de havens van Rotterdam, Antwerpen en Moerkijk en op kleine afstand van Rotterdam Airport. Doordat wij relatief kleinschalig zijn, zijn we erg flexibel. We hanteren korte lijnen en de communicatie is laagdrempelig. Dit stelt ons ertoe in staat om altijd te denken in oplossingen voor onze klanten. Wij leveren maatwerk. Wij voldoen aan alle eisen op het gebied van voedselveiligheid, hygiëne, beveiliging en veiligheid. Zo zijn we onder andere  ISO9001, Skal, en BRC gecertificeerd. Food warehousing kunt u dus met een gerust hart aan ons overlaten.

Droge en gekoelde food warehousing

In ons magazijn bevinden zich 18.000 palletplaatsen voor droge opslag die plaatsvindt in stellingen, op shelves en op grondlocaties. Producten kunnen op pallets of in bulk opgeslagen worden. Alle inkomende en uitgaande droge goederen worden geregistreerd door ons Warehouse Management Systeem. Uw producten zijn dus altijd te traceren en de status van uw voorraad is altijd up-to-date. Ook de opslag van temperatuurgevoelige producten, zoals zuidvruchten en noten behoort tot de mogelijkheden. We hebben ruim 4.000 gekoelde palletplaatsen die we tot 8ºC kunnen koelen. Wij waarborgen een zo constant mogelijke temperatuur door de aanvoerlijnen kort te houden met aparte docking stations.

Biologische producten opslaan

Onder food warehousing valt ook het opslaan van biologische producten. Voor producenten van biologische producten is het een vereiste dat ze gebruikmaken van gecertificeerde biologische opslag. Alleen dan mogen ze het belangrijke EKO-keurmerk dragen. Wij beschikken over de Skal-certificering, waardoor wij biologische opslag aan mogen bieden. Dit Europese keurmerk stelt hoge eisen aan onder andere de traceerbaarheid, (gescheiden) opslag, veiligheid en het vervoer van biologische producten. Wij moeten door middel van controleprotocollen en risicoanalyses aan deze eisen voldoen.

Value added logistics

Naast transport en food en non-food warehousing biedt Vos Transport ook een aantal Value Added Services. Wij kunnen de complete logistieke afhandeling van uw order verzorgen. Producten worden bijvoorbeeld voorzien van een verpakking, geregistreerd met pakbonnen en voorzien van Track & Trace vervoerd naar hun eindbestemming. Voor deze taken zetten we altijd zeer ervaren mensen in. Het team stellen we vooraf samen met u vast. Een aantal mogelijkheden op een rij:

  • gasmetingen uitvoeren in containers;
  • verpakte voedingsmiddelen bemonsteren;
  • sorteren, groupage, verpakken en sealen;
  • stickeren en labelen van de goederen;
  • voorraadbeheer;
  • crossdocking;
  • douane- en entrepotactiviteiten.

Contact over food warehousing

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van food warehousing bij Vos Transport? Wij vertellen u er graag alles over. Heeft u andere vragen over onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op, zodat wij ze voor u kunnen beantwoorden.