Dry warehousing

Dry warehousing

Bent u op zoek naar opslagmogelijkheden voor droge opslag? Bij Vos Transport beschikken we over 18.000 palletplaatsen voor dry warehousing. Deze plaatsen zijn onderverdeeld in stellingen, shelves en grondlocaties. Uw goederen kunnen op pallets opgeslagen worden, maar ook in bulk. Orderpicking is bij ons mogelijk op palletniveau, maar ook op stukniveau. Compleet voorraadbeheer behoort daarnaast ook tot de mogelijkheden. Dit kan vendor managed zijn of first in first out.

Dry warehousing en andere diensten

U kunt bij Vos Transport terecht voor gecertificeerde opslag en handling van zowel food (biologisch) als non-food. Ons magazijn beslaat 16.000m2 en staat in Alblasserdam. Een mooie locatie tussen de havens van Rotterdam, Antwerpen en Moerkijk, niet ver van Rotterdam Airport. Naast de 18.000 palletplaatsen voor dry warehousing beschikken we ook over 4.000 palletplaatsen gekoelde opslag. Uw goederen worden hier opgeslagen bij een temperatuur van 8 tot 10 ºC. Wij willen alle opgeslagen producten op een zo constant mogelijke temperatuur houden. Om dit te bereiken houden wij de aanvoerlijnen kort met het inzetten van aparte docking stations.

Wij werken met ons Warehouse en Transport Management Systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat uw goederen gegarandeerd te allen tijde traceerbaar zijn. Ook blijft u voortdurend realtime op de hoogte van de logistieke bewegingen die plaatsvinden en van de voorraadstatus. Naast order picking bieden wij ook een aantal Value Added Services, zoals bemonsteren, labelen, voorraadbeheer, crossdocking en gasmetingen.

Vos Transport opereert kleinschalig, zowel bij de dry warehousing als bij de gekoelde opslag. Hierdoor zijn we zeer flexibel. De communicatie is zowel intern als extern laagdrempelig en de lijnen zijn altijd kort. Dit maakt dat we altijd in staat zijn om mee te denken met onze opdrachtgevers. Bovendien voldoen we aan alle eisen ten aanzien van voedselveiligheid, hygiëne, beveiliging en veiligheid.  We zijn onder meer ISO9001, SKAL, en BRC gecertificeerd.

Dry warehousing in de praktijk

Opslag biologische producten

Als producenten van biologische producten het EO-keurmerk willen dragen, moeten zij aan een aantal strenge eisen voldoen. Een van die eisen is dat de opslag van hun producten gecertificeerd moet zijn. Vos Transport beschikt over de Skal-certificering om biologische opslag aan te mogen bieden.

Value Added Services

Naast transport, dry warehousing en gekoelde opslag, bieden we meerdere Value Added Services. Kort gezegd houdt dit in dat we de complete logistieke afhandeling van uw order op ons kunnen nemen. Producten worden verpakt, geregistreerd met pakbonnen en vervolgens vervoerd naar hun eindbestemming, inclusief Track & Trace.

Wij bieden de volgende services:

  • gasmetingen in containers
  • bemonsteren van verpakte voedingsmiddelen
  • sorteren, groupage, verpakken, sealen
  • stickeren en labelen
  • verzending van EDI berichten
  • voorraadbeheer
  • crossdocking
  • douane- en entrepotactiviteiten
  • korte lijnen tijdens het hele logistieke proces

Contact over dry warehousing

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die wij bieden op het gebied van dry warehousing? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Onze medewerkers vertellen u er graag alles over. Ook als u vragen heeft over andere zaken dan dry warehousing, horen we het uiteraard graag.

Neem contact met ons op voor vragen over dry warehousing