Vruchtbare samenwerking Vos Transport en het onderwijs en daar zijn we trots op!

31 - 01 - 2019

onlangs hebben we een foto gemaakt van de stagiaires en ex stagiaires (tegenwoordig werknemers) die op dat moment aanwezig waren. U wist het waarschijnlijk nog niet, maar zowel de teamleider van onze Scandinavië afdeling Stef Vloedgraven en het hoofd van onze planning Tom Overmars zijn bij ons begonnen als stagiair. Tom is in 2008 als stagiair vanuit de opleiding Manager Opslag en Vervoer van het Deltion College bij ons gekomen en heeft in 2009 zijn eindstage bij ons afgerond. Deze stages zijn op onze planning en Customer Service afdeling het begin geweest om actief te zorgen voor een constante stroom van stagiaires binnen ons bedrijf en meer contact te zoeken met de scholen uit de omgeving.

We faciliteren sindsdien stagiaires vanuit het MBO, maar ook HBO’rs die op projectbases stage bij ons willen lopen. Dit zijn stagiaires afkomstig vanuit Windesheim, Topsector logistiek, Hogeschool van Arnhem en momenteel loopt Franklin Kappers stage bij ons vanuit de Hogeschool van Utrecht. Hij houdt zich bijvoorbeeld bezig met het verder ontwikkelen van het digitaliseren van onze loods en aansluitende processen.

De samenwerking die het meest consistent is en waar we toch wel het trost op zijn is die met het ROC Aventus. We werken nu al jaren met hun samen en bieden MBO leerlingen van het ROC in Apeldoorn en Deventer de mogelijkheid om bij ons stage te lopen. Dit gebeurt door de hele organisatie en vanuit diverse opleidingen, dus op de Customer Service, Financiële afdelingen, Loods en Planning en uiteraard faciliteren we de opleiding tot chauffeur.

 

groeps-foto-stagiares

Tijdens deze stage doen de leerlingen veel ervaring op en laten we ze meewerken in het dagelijkse proces. Het blijkt voor beide partijen een schot in de roos en we kijken constant met elkaar waar we evt kunnen verbeteren en nog meer aansluiting kunnen vinden. De opleidingen sluiten goed aan bij onze werkzaamheden en we mogen deze samenwerking absoluut als vruchtbaar bestempelen gezien het feit dat er inmiddels meerdere ‘voormalig stagiaires’ in vaste dienst zijn bij ons op diverse afdelingen.  Roel Harleman, Quirijn Diks, Mitchel Groot Koerkamp en Bas Landman, Salma Mahabali, Sven Ankersmit, Fabien Overink  en Erkan Aydin zijn mooie exponenten vanuit deze samenwerkingen en we hopen dat er nog vele mogen volgen!

Momenteel hebben we nog plek voor stagiaires op onze sales afdeling, kantoor in Ittervoort en voor HBO projecten vanuit de Port of Deventer en onze vestiging in Deventer. Komende vrijdag zijn we dan ook aanwezig op het Windesheim samen met de Cleantech Regio om een project uit te zetten welke te maken heeft met onze binnenlandterminal die geopend gaat worden in 2020. Bij interesse neem gerust contact met ons op via info@vosdeventer.com

Tapa Logo Paychecked in Transport Lean and green stars Buraeu Veritas ISO 9001 Duurzaam op de weg Kinderhulp Sqas