Vos Transport ondertekend Verklaring Schone Mobiliteit

16 - 10 - 2018

10 miljard colaflessen aan CO2-uitstoot: voor die besparingsopgave staat de Cleantech Regio.

Dat op het gebied van duurzame mobiliteit al stappen in de goede richting worden gezet, bleek tijdens het Event Duurzame Mobiliteit van Slim en Schoon Reizen op 11 oktober. Inspirerende verhalen over slimme oplossingen en nieuwe manieren van samenwerken stemmen hoopvol. We zijn op de goede weg, maar er moet nog veel gebeuren!

Klimaatakkoord vraagt om leiderschap

De grote duurzaamheidsopgave werd nog eens benadrukt door Annemieke Nijhof. Als voorzitter van de Klimaattafel Mobiliteit is zij nauw betrokken bij de totstandkoming van het Klimaatakkoord. “We zijn met z’n allen op expeditie. Hoe de top er precies uitziet, weten we niet. Maar we weten wel dat als we nu niet starten, we de top nooit zullen bereiken. De beklimming vraagt om lef en leiderschap, ook van ondernemers. Durf dingen anders te doen: nieuwe vervoersmodaliteiten, andere werkwijzen, duurzame brandstoffen. Ondernemers denken soms dat de omslag naar duurzame mobiliteit betekent dat er ingeleverd moet worden. Onterecht: de omslag levert juist heel veel op.”

Samen de schouders eronder

Diverse organisaties uit de Cleantech Regio hebben 11 oktober een handtekening gezet onder de Verklaring Schone Mobiliteit Cleantech Regio. Daarmee bevestigen deze koplopers uit de regio dat zij zich samen met andere werkgevers in de Cleantech Regio sterk maken voor een betere bereikbaarheid en minder CO2-uitstoot in onze regio. De ondertekening is tevens een uitnodiging aan andere werkgevers in de Cleantech Regio om aan te haken. Namens Vos Transport heeft Roy van Verseveld de verklaring ondertekend.

Voor die 10 miljard colaflessen is méér nodig: een extra gezamenlijke inspanning én nog meer projecten en daar zullen we als Vos Transport zijnde ons zeker voor gaan inzetten.

 

Deventer, 11-10-2018, Slim en schoon reizen
Tapa Logo Paychecked in Transport Buraeu Veritas ISO 9001 Duurzaam op de weg Kinderhulp Sqas Lean en green star