Vos gaat rijden met ‘Truck of the Year’ (7% CO2 reductie)

16 - 05 - 2018

Bij Vos Transport in Deventer zijn de eerste 2 van totaal 18 nieuwe DAF trekkers, type XF 480 geleverd. Dit nieuwe type is naast de CF onlangs uitgeroepen door een onafhankelijke jury tot ‘International Truck of the year 2018’. De trekkers kenmerken zich door complete nieuwe aandrijflijnen met zeer efficiënte versnellingsbakken en achterassen. Samen met de nieuwe en compacte systemen voor de nabehandeling van uitlaatgassen, de geavanceerde software en aerodynamische optimalisaties, leiden deze vernieuwingen tot een brandstofbesparing en CO2-reductie van maar liefst 7%. Deze Co2 reductie is helemaal in lijn met de ambities van Vos Transport om als één van de eerste transportbedrijven in het land de 3de Lean and Green Star te gaan behalen. Dat Vos hiervoor op de goede weg is heeft programma vertegenwoordiger Leon Simons van Connekt uit Delft afgelopen vrijdag aangegeven aan Roy van Verseveld (verantwoordelijke duurzaamheidsbeleid bij Vos).

Naast deze XF trekkers, heeft Vos ook 7 nieuwe DAF CF bakwagens aangeschaft. Dit type heeft dezelfde kenmerken als de XF en Vos hoopt daarmee dan ook de CO2-uitstoot van het wagenpark nog verder terug te brengen. De nieuw geleverde Daf’s zijn deels ter uitbreiding van het wagenpark in Deventer en Ittervoort en deels ter vervanging van de eerste generatie Euro 6 trekkers. Dat wij nu alweer Euro 6 trekkers aan het vervangen zijn terwijl veel collega’s nog bezig zijn om Euro 4 of 5 trekkers te vervangen laat wel zien hoe serieus wij al jaren met duurzaamheid bezig zijn. Aldus Jules Menheere ‘’Managing Director van de Vos Group’’.


De nieuwe trekkers zijn vandaag direct ingezet en onderweg naar de eerste klanten. Deze extra capaciteit is momenteel ook erg hard nodig om de grote vraag om transport te kunnen faciliteren. Vos maakt al geruime tijd een gestage groei door en deze lijn is de laatste maand ook weer zeer duidelijk zichtbaar. Men zoekt dan ook hard chauffeurs om door te kunnen blijven groeien en voor het komende nieuwe materiaal. Vos is gespecialiseerd in transporten naar Scandinavië, Duitsland, Groot-Brittannië de Benelux en Frankrijk. Op Scandinavië biedt Vos de klant ook intermodale oplossingen waarmee de klant hun eigen CO2 footprint sterk kan verbeteren. Het bedrijf uit Deventer blijft investeren om de groei op deze landen een verder gevolg te kunnen blijven geven en zet ook steeds meer in op andere modaliteiten en zal begin 2020 samen met BCTN een containerterminal openen in Deventer.

 

Bron TTM: https://www.ttm.nl/nieuws/vos-transport-kiest-voor-truck-of-the-year-2018/97111/

Tapa Logo Paychecked in Transport Buraeu Veritas ISO 9001 Duurzaam op de weg Kinderhulp Sqas Lean en green star