Voorbereiden op de Brexit

21 - 11 - 2018

Samen bereiden we ons voor op de Brexit

Zoals u vast wel heeft vernomen is er een conceptakkoord bereikt waarin o.a. een overgangsperiode van 2 jaar is opgenomen om uit de EU te treden. Laatste bericht is dat er in UK veel oppositie is tegen het akkoord dat nog door het parlement moet worden goedgekeurd. Vanuit verschillende instanties blijft daarom het advies om voorbereidingen te treffen voor een soepele overgang.

Via deze BLOG adviseren wij u welke maatregelen u kunt nemen ter voorbereiding op de Brexit voor uw transporten vanaf en naar Groot-Britannië. Tevens vindt u via onderstaande link een flyer van de douane met het nummer van de Nationale Helpdesk.

Brexit flyer douane

  • Hieronder vindt u een aantal onderwerpen die van toepassing zijn op de Brexit: Vraag bij de belastingdienst een EORI-nummer aan en wacht niet tot maart 2019. De belastingdienst heeft tijd nodig om alle aanvragen te behandelen en adviseert om enkele maanden voor de Brexit al een EORI-nummer aan te vragen.

 

  • Wees voorbereid op douane formaliteiten, zoals uitklaren en inklaren van goederen indien u als onderneming -verkoopt (export) of inkoopt (import)- zelf de douane formaliteiten gaat afwikkelen, zorg in dat geval dat u AEO gecertificeerd (geen verplichting overigens) bent en als importeur een artikel 23-vergunning hebt geregistreerd voor verlegging van BTW.

 

  • Wilt u douane formaliteiten uitbesteden omdat u de expertise niet hebt, dan kunt u dat aan ons overlaten, wij zullen de douane formaliteiten (export/import) voor u afwikkelen. U kunt hierover contact opnemen met onze CS desk.

 

  • Zorg dat u voorbereid bent op de juiste vergunningen b.v. om aan te tonen dat goederen van EU oorsprong zijn. Dat kan middels EUR-1 certificaat of een ATA carnet (beide via KvK) in geval van tijdelijke uitvoer.

 

  • Houdt in de begin periode alvast rekening met vertraging in doorlooptijd (transittijd naar UK) door congestie in de haven vanwege controles en douane afwikkeling. Wij zullen alles in het werk stellen dat we goed voorbereid de overtocht maken, maar desondanks verwachten we vertragingen.

 

Afwachten is wat de stemming wordt in het parlement en/of het conceptakkoord definitief kan worden uitgevoerd. Wij zullen u via onze site op de hoogte houden over de verdere ontwikkelingen om te zorgen dat we er samen op tijd klaar voor zijn om uw transporten vanaf en naar de UK / Groot-Britannië zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Onze transportoplossingen op Groot-Britannië

 

Tapa Logo Paychecked in Transport Buraeu Veritas ISO 9001 Duurzaam op de weg Kinderhulp Sqas Lean en green star