Drie Scania LNG trekkers in gebruik genomen in Ittervoort

02 - 09 - 2020

Vandaag hebben we wederom drie LNG trekkers binnen onze vloot in gebruik genomen. De trekkers zijn ingezet bij onze vestiging in Ittervoort en zullen met name lange afstandsritten op Duitsland gaan uitvoeren. Er is hierbij gekozen voor de R410 van Scania. De R serie is gericht op veiligheid en zuinig rijden en met haar krachtige motoren echt gebouwd voor het behalen van productiviteit. Met deze kenmerken passen deze trekkers dan ook goed binnen onze vloot.

Maart dit jaar hebben we onze 3de Lean & Green Star ontvangen voor een reductie van ruim 35% over de totale CO2 uitstoot ten opzichte van het nul jaar. We zien het gebruik van alternatieve brandstoffen als één van de belangrijkste stappen om verder te verduurzamen. ‘’LNG is zeker niet nieuw en er is er al veel over bekend, maar we willen het nu ook echt zelf gaan ervaren om nadien ook hier strategische keuzes over te kunnen gaan maken. Ook willen we hierbij zsm de stap zetten tot het gebruik van BIO-LNG’’. Aldus onze directeur Jules Menheere.

Verder wordt er ook al lange tijd getest met GTL en zijn er plannen om op korte termijn te gaan testen met HVO. Daarnaast anticiperen we actief in het lokale Waterstof project GROHW. Dit project is gericht op het regionaal produceren van groene waterstof wat we uiteindelijk graag voor onze vloot willen gaan gebruiken. Dit laatste is een project voor de wat langere termijn ook al lijkt de transitie naar waterstof in een versnelling te raken.

Meer weten ov er onze mogelijkheden om uw transport doormiddel van LNG trekkers te laten verzorgen? Neem hierover gerust eens contact met ons op.

 

Buraeu Veritas ISO 9001 Tapa Logo Sqas Lean and green stars Kinder Hulp logo AEO gecertificeerd Paychecked in Transport BRC SKAL