CO₂-neutraal transporteren, het kan met VOS

16 - 09 - 2019

Duurzaamheid heeft bij VOS een nieuwe dimensie bereikt. Vanaf nu is het ook mogelijk om als klant te kiezen voor volledig CO₂-neutraal transport. Dit is de volgende stap in de realisatie van een zo laag mogelijke CO₂-uitstoot.

Eerder breidde VOS het distributiecentrum in Deventer al uit met 1.300 zonnepanelen, waardoor ook het kantoor het overgrote deel van het jaar CO₂-neutraal is. Eerdere milieuvriendelijke initiatieven waren ook het rijden op emissievrij waterstof en de aankoop van 60 verkeersveilige Mercedestrucs. Nu kan VOS ook milieuneutraal transport voor haar klanten realiseren.

 

De klant kiest voor CO₂-neutraal transport

VOS heeft zich concrete doelen gesteld om de CO₂-uitstoot te reduceren. De volgende logische stap is de klanten van VOS daarbij te betrekken. Daarom wil VOS al haar klanten de mogelijkheid bieden om haar eigen CO₂-voetafdruk terug te dringen. Om dit te realiseren, investeert VOS samen met haar brandstofleverancier in internationale CO₂-compensatieprojecten die bebossing tegengaan en nieuwe bomen aanplanten. Door als klant een geringe extra bijdrage te betalen, kan VOS volledig CO₂-neutraal transport uitvoeren.

VOS volledig milieuneutraal

VOS heeft dankzij haar duurzaamheidsbeleid het certificaat voor een derde Lean & Green Star mogen ontvangen. Deze certificering staat voor de bijdrage aan het CO₂-reductieprogramma dat organisaties stimuleert om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau. Door hieraan actief deel te nemen, laat VOS zien zich in te spannen om transportprocessen duurzamer te maken. De uiteindelijke doelstelling van het programma is zero emissie, wat betekent dat een organisatie volledig CO₂-neutraal opereert. Dit niveau is bereikt wanneer een onderneming het certificaat voor de vijfde en laatste Lean & Green Star ontvangt. Dat is dan ook het uiteindelijke doel van VOS.

Buraeu Veritas ISO 9001 Tapa Logo Sqas Lean and green stars Kinder Hulp logo AEO gecertificeerd Paychecked in Transport BRC SKAL-logo